Okura Ulaşmak Bizi Mutlu Ediyor
Kültür-sanat faaliyetlerini yakından takip eden bir dergiyiz, güncel ve farklı konulardan kitapları listeleyerek onlar üzerinde okumalar yapıyoruz.
Kitabın Ortası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Aşık ile derginin bir yılını ve bu zamana kadar yapılmış olan çalışmaları konuştuk. Aşık, dergi olarak kitapların metin kalitesi ve bir konuyu ele alış tarzını değerlendirdiklerini söyleyerek dosya konularında ve tanıtımını yapacakları kitapların seçiminde titiz davrandıklarını belirtti.
Deniz DEMİRDAĞ
DOSYA HABERLERİ ÖNEMSİYORUZ
Kitabın Ortası Dergisi yayın hayatında bir yılını doldurdu. Bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında neler söylemek isterseniz?
Kültür-sanat faaliyetlerini yakından takip eden bir dergiyiz, güncel ve farklı konulardan kitapları listeleyerek onlar üzerinde okumalar yapıyoruz. Her sayımızda muhakkak sanatçı veya yazarlara ayırdığımız bir köşemiz var. Çalışma çizelgemizi aylık tematik konular üzerinden planlayarak, dosya haberlerimizi de bu çizelge üzerinden hazırlamaktayız. Dergi olarak dosya haberleri çok önemsiyoruz, tabii ki kültür-sanat faaliyetlerini de… Bunların dışında Türkiye’nin okuma haritası çalışmamız var, 81 il içerisinde belirlediğimiz 10 sahaftan o ay içerisinde en çok okunan ilk 3 kitabı sorup kitaplar konusunda bir saha çalışması da yapıyoruz. Dergimizde okurlarımızdan gelen yazılara yer vermeye başladık, okur-dergi ilişkisini güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz.
BÜNYEMİZ HIZLA BÜYÜYOR
Hızla büyüyen ve kendini sürekli yenileyen Bilimevi A.Ş, bünyesine son olarak “dunyabizim.com” ve “dunyabulteni.net” dâhil ederek; yeni açtığı haber sitesi “gaste24.com” ile beraber Bizim Haber Merkezini kurdu. Bunların yanı sıra; Gökkube, Risale ve Görüş yayınlarımız var. Bünye olarak insanlarda okumayı, kitaba ilgiyi ve teşviki arttırmayı görev sayıyoruz. Dergimizde bu amaca hizmet ediyor, hem her sayıda elliden fazla kitaba yer veriyor hem de aylık olarak kültür-sanat faaliyetlerini listeliyoruz.
KİTAP SEÇERKEN TİTİZ DAVRANIYORUZ
Kitabın Ortası olarak kitap seçimlerinde nelere dikkat ediyorsunuz?
Dergimizde yer vereceğimiz kitapların metin kalitesi ve konuyu ele alış tarzında hassasız… O yüzden dosya konularımızı ve tanıtımını yapacağımız kitapları seçerken titiz davranıyoruz. Dergiyi okuyan bir okurun, fikir ve edebi hayatına katkı sağlamak istediğimiz için herkese hitap edebilecek kitapları listeliyoruz. Konu seçimlerinde ise yelpazemizi geniş tutarak; tarih, psikoloji, roman, akademik, şiir, dini, kişisel gelişim, bilişim, anne-bebek, çocuk ve polisiye tarzı kitaplar dergi içerisinde yer veriyoruz. Dergi olarak önem verdiğimiz konu; okura bir katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmektir.
OKUR-DERGİ İLİŞKİSİNİ ÖNEMSİYORUZ
Dergi olarak ne kadar insana ulaşabiliyorsunuz?
Kitabın ve sanatın nabzını tutan bir mecra olmak için çalışıyoruz. Her sayı için kendimize yeni hedefler koyuyoruz. Geçen sayımızda dijital olarak 20-25 bin civarı insana ulaştık. Yeni sayılarımızda ulaşabileceğimiz okur sayısı arttırmak için ayrı bir çalışma planı izliyoruz. Okurlarımız dergimizi kendi dağıtım noktalarımızdan da “ücretsiz” temin edebiliyor. Şu an itibariyle twitter üzerinden 67 bin, ınstagram üzerinden ise 4 bin 25 takipçimiz var. Mart ayında başlattığımız ‘Dergimizde yazınızın yayınlanmasını ister misiniz?’ projemize kısa bir sürede güzel bir ilgi gösterildi. Nisan sayımızda info@kitabinortasi.com adresine yollanan yazılara da yer verdik. Okurlarımıza yazdığınız yazılarınız, okuduğunuz kitapların çözümlemeleri bir yerde durmasın, bize yollayın
Bir cevap yazın